Skal man være ekstra meget opmærksom med en billig gulvafhøvling?

20 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

Selvom det er gentaget utallige gange, at en gulvafhøvling og en gulvafslibning sagtens kan gøres billigt, mens kvaliteten er høj, så er det svært for alle mennesker at tro på.

De skal helst selv have oplevet det for at tro på det, for ellers tror de, at der er en hel masse med stjernetekster, at man får problemer senere, eller man skal have det gjort om, eller…

Men det er som sagt (igen, igen) muligt at få gjort underværker ved ens trægulve fra kant til kant, og man slipper meget billigere, end hvad man så måske lige havde troet muligt.

Men den danske mistroiskhed eksisterer stadig, så man kan få den idé, at man er nødt til at være efter det arbejdende folk som en høg, mens de arbejder med ens gulve, nu hvor det kan gøres så billigt.

Det behøver man slet ikke være.

Man får, hvad man har betalt for

Måske tager man ligefrem fri den pågældende dag eller de dage, hvor håndværkerne skal komme at ordne ens gulv, eller man tager (en) hjemmearbejdsdag(e).

Man vil nemlig gerne sidde parat til at overvåge, hvordan de udfører arbejdet med gulvafslibningen og/eller gulvafhøvlingen.

Dette gælder både, om man har forstand på, hvordan det skal gøres, eller man er på bar bund – man er sikker på, at man kan genkende klamphuggeri, når man ser det, og det må da være på vej med den lave pris til følge.

Men det er jo bare irriterende for det professionelle folk, at man som kunde går i vejen eller stiller spørgsmål til næsten hver eneste finesse ved arbejdet, specielt hvis man samtidig ikke aner noget om det.

Her skal man – og kan man – stole på, at ens trægulve er i gode hænder, så man kan læne sig tilbage og glæde sig til at se ens gamle gulv komme til at se helt nyt ud, men hvor man har givet en markant lavere pris, end hvis man skulle have lagt nyt gulv.

Flere Nyheder