Pryd dig med klassikeren fra Lund Copenhagen

23 september 2019 Sara Mortensen
Pryd dig med klassikeren fra Lund Copenhagen

Mennesket har båret smykker gennem tusindvis af år. Smukke skaller fra sneglen nassarius, der blev brugt som perler, er formentlig de ældste fundne smykker – angiveligt over 100.000 år gamle!

For mere end 6000 år siden lærte mennesket af forarbejde kobber, og lige siden da er smykker blevet udarbejdet i metallisk material. Førhen anvendtes det, der fandtes i naturens eget skatkammer; ben, tænder fra dyr, træ, sten, muslingeskaller – og så videre.

I de helt gamle dage var smykker ikke kun en prydsgenstand; her tjente de også praktiske formål, eksempelvis som spænder til beklædning eller opbevaring af værdigenstande. Det var som oftest også kun den allermest holdne del af befolkningen, der bar smykker; som et symbol på deres høje rang og rigdom, og ofte blev disse da også taget med helt i graven. Det var altså kun en ganske tæt og sluttet kreds – men sådan er det heldigvis ikke mere!

Idag er mange mennesker – kvinder som mænd – glade for at bære smykker. Et smykke kan være med til at gøre dig til dig, du kan udtrykke din helt personlige stil, men det kan også være med til at fortælle en historie. Måske bærer du et arvesmykke eller måske har du fået et smykke i en helt særlig anledning?

En af landets allermest populære smykkeserier er “Marguerit”-serien. Margueritten er Danmarks nationalblomst, og har en helt særlig betydning for landets gamle, stolte og traditionsrige kongehus. I serien findes både halskæder, fingerringe, armbånd, armringe og øreringe – og det i mange forskellige udgaver – og nye kommer hele tiden til!

Hos fangels.dk kan du finde et bredt sortiment, og shoppen er altid opdateret, så du kan være sikker på at finde de nyligst tilkomne produkter. Indkøber du dine varer online vil du altid få en besparelse på hele 10% af købsprisen, men foretrækker du at besøge den fysiske butik, er det også altid en mulighed.

Find dine næste marguerit smykker på fangels.dk!

Flere Nyheder