Kvindekrisecenter

17 februar 2022 Marie Pedersen

advertorial

Akut hjælp til voldsramte kvinder

Ellestedet er et trygt og innovativt kvinde krisecenter. Det er en selvejende institution med plads til 12 kvinder.

kvindekrisecenter

Ellestedet tilbyder akut beskyttelse og støtte til kvinder, der har været udsat for vold eller trusler om vold. Centeret modtager kvinder med eller uden børn fra hele landet. På stedet arbejdes der målrettet for, at kvinder og børn kommer trygt igennem deres situation, og at de slipper for følgevirkninger. Der er stort fokus på samtale og hjælp til selvhjælp. Ellestedet tager udgangspunkt i hver enkelt kvinde og dennes livsomstændigheder. Der fokuseres på kvindens egen oplevelse af volden eller truslerne. Personalet arbejder målrettet med at give kvinden det mentale overskud og den viden der skal til, for at finde styrken til at gøre sig fri af et forhold hvor der er vold og trusler. 

Praktisk om Ellestedet

Vold kan se ud på mange måder, og kan foregå mellem både familiemedlemmer og personer i parforhold. Vold kan være fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk, æresrelateret eller vise sig i form af stalking. Ofte står volden på i årevis, og tager gradvist til i styrke og bliver værre. Ellestedet hjælper kvinder der har været udsat for alle typer vold og kvinder fra alle socioøkonomiske lag.

På Ellestedet oplever kvinderne hjemlige rammer, og kan deltage i en række forskellige aktiviteter. Der er også plads til, at kvinderne kan slappe af og komme ned på jorden igen, efter en periode der for mange har været fyldt med stress og frygt. Samtidig kan nogle kvinder have brug for at få tankerne lidt på afstand, og her har mange glæde af at deltage i de forskellige aktiviteter. Det kan f.eks. være morgensamling, handleture og udflugter. Der arrangeres også ugentlige temagrupper, hvor fokus f.eks. kan være på fysisk træning, kost, netværk, fremtid og vaner.

Ellestedet hjælper dig desuden med at komme videre i dit liv, bl.a. ved at tilbyde hjælp til at finde en bolig, juridisk og økonomisk rådgivning mm.

Flere Nyheder