Husk at opdatere dit skøde ved bolighandel

06 august 2019 Astrid Pedersen
Husk at opdatere dit skøde ved bolighandel

Blandt de mange dokumenter, som knytter sig til en bolighandel, finder du skødet. Endskønt skødet ikke er det mest omfattende dokument, er det blandt de mere centrale – læs mere om hvorfor.

Hvilken funktion har et skøde?

Skødet er det eneste dokument, som over for offentligheden vitterliggør dit retmæssige ejerforhold over huset eller lejligheden. Dit skøde vil nemlig efter den proces, som kaldes for tinglysning, ligge offentligt tilgængeligt på internettet i et register, som kaldes Tingbogen. I gamle dage var dette register en fysisk bog, som lå tilgængelig på Tinglysnings kontoret i den kommune, hvori ejendommen var opført. Her kunne man så gå ind og slå ejeren af et hus eller af en lejlighed op. Nu om stunder foreligger Tingbogen i elektronisk form, og er således tilgængelig for alle med adgang til internettet. Således tjener skødet den funktion, at det er din officielle dokumentation for at du ejer en bolig.

Hvad kan skødet bruges til?

Når det er vigtigt at holde skødet opdateret – og sørge for at det bliver rettet til hver gang en bolig skifer hænder – er det fordi der ellers kan opstå administrativt bøvl, som kan få konsekvenser for dig som ejer af boligen. De forrige ejer kan, såfremt han eller hun stadig står opført som ejer af boligen, optage lån med sikkerhed i denne, eller sælge den videre med der af følgende dobbelt fortjeneste. Hverken potentielle købere, ejendomsmæglere eller långivere har en chance for at vide, at han eller hun ikke ejer boligen, hvis det stadig er hans eller hendes navn, som står i skødet.

Få hjælp til udfærdigelse, opdatering og tinglysning af skøde hos din boligadvokat

Hvis du vil være sikker på, at dit skøde står 100% korrekt opført i tingbogen, kan du med fordel overlade opgaven med opdatering og tinglysning af skøde til din boligadvokat – læs mere på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Flere Nyheder