Blackjack på forskellige stadier

13 februar 2019 Anders Lundtang Hansen
Blackjack på forskellige stadier

Det underfundige, finurlige og mest af alt spændende ved mange gamle kortspil er, at de efterhånden findes i mange forskellige versioner.

Alligevel er det interessant at se, hvordan mere end ethundrede år gamle spil – som endvidere har rødder længere tilbage, før de fandt deres vante form – kan have undergået så få forandringer gennem tiden.

Det ser man blandt andet, hvis man kigger på kortspil som Baccarat, Poker eller Blackjack for at nævne et par stykker.

Hovedreglerne til disse spil har stort set statisk forblevet de samme, siden de blev formet til den faste form, man kender dem i dag.

Dog kan man sagtens findes forskellige former for disse spil, når man afprøver dem på såvel fysiske som online-casinoer og ikke bare spil for sjov med disse sammen med vennerne, hvor man kan ende i rygende diskussioner om, hvordan de eksakte regler er.

Årsagen til, at der findes forskellige udgaver af blandt andet disse kortspil, er sådan set ikke, at det oprindelige spil ikke var godt nok, men man kan se det som et forsøg på at udvide spillet, ofte for at gøre det sværere og mere interessant at kunne bette på dem og øge indsatsen på.

Således er der udsprunget flere forskellige typer af kortspil fra de oprindelige udgaver af disse, som har udviklet sig til selvstændige spil, selvom de i navnet og grundprincipperne tydeligvis stadig har rødder i sit oprindelige spil.

Skal man prøve sig med et af disse spil, for eksempel de nævnte ovenfor, så anbefaler vi herfra, at du prøver med de klassiske udgaver af spillene først, da disse er lettest at gå til.

Når du så kender grundreglerne ved spillene, kan du bygge ovenpå med forøgede versioner af disse spil. Det er nemlig ofte sværene at skulle nedskallere end opskallere, har det vist sig.

Til sidst ender man måske med at mestre alle varianterne af et givent kortspil.

Flere Nyheder